Spitskool met gehakt, kerrie & tijm

Dit is een makkelijk en vlug recept en uiteraard weer heerlijk!

Ingrediënten (voor ongeveer 4 porties)

  • 1 spitskool
  • 1-2 uien
  • pond gehakt
  • olijfolie
  • (verse) tijm en kerriepoeder
  • naar wens zout & peper (of PowerSlim kruidenbouillon)
Nodig: grote wokpan of hapjespan

Bereiding

  • Spitskool klein snijden (of gesneden kopen) en de ui(en) versnipperen
  • Bak het gehakt en de uien in wat olijfolie en voeg de tijm en de kerrie toe
  • Als het gehakt gaar is voeg je hand voor hand de spitskool toe
  • Als alle spitskool is toegevoegd nog even kort bakken en op smaak brengen
Ik eet de spitskool zo, maar je kan ze ook met bijvoorbeeld noodles of rijst serveren.

Eet smakelijk!

Over de auteur Esther

Esther van Romburgh is diëtist en sportdiëtist en begeleid al meer dan 12 jaar cliënten bij het volgen van een koolhydraatarme leefstijl. Ze is gek op thee, zwemmen, tennis, paardrijden en wandelen met de hond. Ze is getrouwd met Cees en mama van Jasmijn, Dirk & Isabel.

Plaats een reactie: