Verse tomatensoep met geroosterde knoflook

Deze tomatensoep wil je echt een keer uitproberen!
De geroosterde knoflook geeft de soep een heerlijke twist.

Ingrediënten

  • 1 kg verse tomaten
  • 1 bol knoflook
  • verse tijm takjes
  • olijfolie
  • 1 liter water
  • zout & peper
  • naar wens een bouillonblokje of wat PowerSlim kruidenbouillon
Nodig: grote ovenschaal (of 2 kleinere varianten) een pan en een staafmixer

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 180 graden
  • Snij de tomaten door de helft en leg ze met de open kant naar boven in de ovenschaal, indien je trostomaten hebt gebruikt, leg de takjes van de tomaten er dan ook gewoon bij (extra smaak!)
  • Snij de knoflook bol door midden en leg deze ook in de ovenschaal tussen de tomaten, je hoeft het niet te pellen, gewoon ertussen leggen en klaar
  • Takjes tijm, trek de blaadjes eraf en leg de overgebleven takjes ook op de tomaten in de ovenschaal
  • Besprenkel het geheel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper
  • Doe de ovenschaal vervolgens een half uur in de oven op 180 graden, laat de tomaten lekker roosteren (nog meer smaak!)
  • Als je de tomaten uit de oven hebt gehaald, dan ontdoe je de ovenschaal van de takjes en schillen. Deze hebben hun smaak gegeven en kunnen nu weg.
  • De knoflook bol knijp je goed uit, als het goed is, is deze heerlijk zacht geworden.
  • Doe alles uit de ovenschaal in de pan en voeg in de ovenschaal nog een scheut van het water om echt alle smaak mee te nemen voor de soep.
  • Speel zelf even met hoeveel water je wil toevoegen en je lekker vindt. Je kan altijd later nog wat water toevoegen.
  • Laat het geheel nog een kwartiertje pruttelen op het vuur, alvorens je de staafmixer in de pan zet en er een mooie gladde soep van maakt.

Eet smakelijk!

Over de auteur Esther

Esther van Romburgh is diëtist en sportdiëtist en begeleid al meer dan 12 jaar cliënten bij het volgen van een koolhydraatarme leefstijl. Ze is gek op thee, zwemmen, tennis, paardrijden en wandelen met de hond. Ze is getrouwd met Cees en mama van Jasmijn, Dirk & Isabel.

Plaats een reactie: